Кои се точките на знаење што мора да ги научи еден моден дизајнер?

Модните дизајнери може да се поделат на изработувачи на шаблони, илустратори итн. Секоја вештина е професија, па затоа вистинскиот моден дизајнер треба да научи многу знаење, како што е следново:
1.[Модна илустрација]
Цртежот е вештина да се изразат и комуницираат дизајнерските идеи и да се изразат вашите дизајнерски идеи преку цртање.

вести1

2. [Препознавање на ткаенина и реинженеринг]
Знајте ги ткаенините од различни материјали и знајте какви ткаенини да изберете при дизајнирање на готовиот производ.
Реинженеринг на ткаенини
На пример: памук, полиестер, реси, мрзнење, редење, испакнатини, брчки, бојадисана ткаенина итн.

вести2

3. [Тридимензионално кроење] и [Кроење на авион]
Тридимензионалното кроење е метод на кроење различен од рамното кроење и е важен метод за комплетирање на стилот на облекување.
Заедничка точка: Сите тие се произведени и развиени врз основа на човечкото тело и се кристализација на долгогодишното практично искуство и континуираното истражување на луѓето.

4. [Познавање на теоријата за дизајн на облека]
Научете ги основните принципи на дизајн на облека, теорија на дизајн, теорија на бои, историја на облека, култура на облека и други знаења.

5. [Серија за лично портфолио]
Портфолиото е брошура за процесот на дизајнирање на дело по совладување на вештините за сликање, ткаенина, шиење и сечење што сте ги научиле претходно, сеопфатно користење на овие вештини и комбинирање на вашиот извор на инспирација и елементи на инспирација.

Брошурата ќе го прикаже изворот на инспирација, рендерите, стиловите и конечните резултати на овие дела од самиот почеток.Тоа е брошура која ги отсликува вашите лични способности и личен стил.


Време на објавување: Јан-04-2022 година